Избор на език
БългарскиБългарски  
Search
Неочаквани причини за заболявания на зъбите и венците

 Нова причина за стоматологични заболявания по венците ии зъбите откриха специалисти от Цюрих.
Оказва се, че хората, чийто работа е свързана с повече стрес, влизат в групата с повишен риск от заболявания.
  Направено е изследване с две групи студенти. Участниците от първата група са се подготвяли за изпити в рамките на месец, а останалите са посещавали занятия редовно. Един месец по-късно, експертите са направили оценка на здравето на всички участници в експеримента. Неочаквани причини за заболявания на зъбите и венците
Нова причина за стоматологични заболявания по венците ии зъбите откриха специалисти от Цюрих. Оказва се, че хората, чийто работа е свързана с повече стрес, влизат в групата с повишен риск от заболявания.
 
Направено е изследване с две групи студенти. Участниците от първата група са се подготвяли за изпити в рамките на месец, а останалите са посещавали занятия редовно. Един месец по-късно, експертите са направили оценка на здравето на всички участници в експеримента.
На много от участниците от първата група са намерени заболявания по венците или зъбите, докато на студентите посещавали редовно занятията не са диагностицирани такива болести.
По този начин, учените стихнали до заключението, че хора, които са подложени на стрес, носят по-голям риск от заболявания на зъбите и венците.
В допълнение заявяват, че по време на стрес хората имат навика да стискат зъбите си, което е с много неблагоприятно въздействие върху емайлът на зъбите.
http://www.krasivi.bg
 
 
Poll
Кое за Вас е по-важно при избора на зъболекар?