Избор на език
БългарскиБългарски  
Search
Естествено избелване на зъби - Да, това наистина е възможно

Някои природни съвети за естествено избелване на зъбите и как да избелим зъбите си чрез промяна на диетата.
Ако търсите за някои природни съвети за избелване на зъбите, тази статия е написана точно за вас. По-специално, ние ще говорим за това защо трябва да намалите кафето и чая; за някои от плодовете, които могат естествено да избелят зъбите ви, и начините за подобряване на вашата диета, за да имате по-бели зъби. След като свършете с четенето на тази статия, вие ще знаете няколко начина да направите вашия зъби естествено бели.
Нека започнем да говорим за това защо не трябва да се пият прекомерно кафе или чай. Както може би вече знаете, тези напитки са добре познати с оцветяващите си качества. Макар, че няма незабавно да върнете естествените цветове на зъбите си, то почти със сигурност ще спрете задълбочаването на проблема с оцветяването им. Това също така ще "проправи пътя" за избелване на зъбите с помощта на различни продукти - за домашно или офис-избелване.

А сега нека поговорим за някои от плодовете, които могат да изсветлят вашите зъби. Един от най-добрите плодове за избелване на зъбите са ягодите. Този плод има естествени избелващи качества. Всичко, което е необходимо, е да ги смелите и сложите върху четката за зъби, когато я ползвате - внимавайте за семена!
Имате нужда от 1 зряла ягода и 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат. Омачкайте ягодката и я смесете със содата бикарбонат, докато се получи хомогенна смес. Използвайте четка за зъби с мек косъм, за да разнесете сместа по зъбите си. Остави я да престои за 5 минути. Веднъж на седмица тази процедура е напълно достатъчна и безопасна. След това може да се наложи да измиете зъбите си по нормалния начин.
 
Много хора са опитвали употребата на портокалова кора или лимонова кора със сол, но ние не ви ги препоръчваме, поради риск от разрушаване на зъбите. За повече информация, моля, обърнете се към вашия любим зъболекар.

Друго нещо, което може да направите, за да изсветлите зъбите, е да се опитате няколко прости промени в начина си на хранене.

Добра идея е да се пие много вода, за да са по-чисти зъбите ви и да предотвратите образуването на петна по тях. Също така, опитайте се да преустановите всички преработени храни и яжте повече плодове и зеленчуци. Макар, че това са добри съвети за здравословен начин на живот, във всеки случай, те също ще направят зъбите по-здрави, да ви помогнат да избегнете риска от кариес, както и предотвратяване на оцветяванията по зъбите.

В заключение, тази статия дава някои съвети за естествено избелване на зъбите. Говорихме за това защо не трябва да се пият кафе и чай, някои от плодовете, които могат да избелят вашите зъби, и как да подобрите своята диета. Сега, след като сте готови с тази статия, вие имате под ръка няколко прости, но ефективни трикове, които можете да използвате, за да избелите зъбите си по естествен начин. Ако пък искате да имате наистина бели зъби, без да ходите на зъболекар, прочетете за някои алтернативи за домашно избелване на зъби тук.

(Автор: Lydia Johnson/EzineArticles.com)
http://www.cariesmedia.com
 
Poll
Кое за Вас е по-важно при избора на зъболекар?