Choose language
EnglishEnglish  
Търсене в сайта
Пастата за зъби - необичайни приложения на един обичаен предмет

Знаете ли, че пастата за зъби, тубичката, която традиционно стои на шкафчето в банята ви и към която посягате, само когато миете зъбите си, може да бъде използвана за много други неща? Колкото и странно да звучи, това е така. Ще останете изумени от нейните полезни необичайни приложения.

Какво ще кажете да използвате паста за зъби вместо дезинфектант за ръце? Звучи странно, но за сметка на това е изключително ефективно. За целта, смесете малко количество паста за зъби и вода и приложете комбинацията върху ръцете си. Тя ще премахне не само наслоилите се бактерии, но и неприятните миризми, като напр. тези на риба, лук или чесън.

С паста за зъби можете да почистите и клавишите на пианото си – без значение дали са от слонова кост или от пластмаса. Просто изцедете малка част от съдържанието на магическата тубичка върху обикновена четка за зъби и натъркайте желаните места. За да финализирате процеса, забършете клавишите на пианото с влажна кърпа.

Убедени сме, че следващата употреба на пастата за зъби, ще се понрави много на представителките на нежния пол. Мили дами, знаете ли, че с паста за зъби можете запълните малките дупчици, които понякога се получават по повърхността на ноктите? Или пък просто да почистите нокътя преди поставяне на любимия ви лак? Поставете паста за зъби там, където е нужно, оставете да изсъхне и пристъпете към направата на перфектния маникюр!

Пастата за зъби е изключително добър заместител на скъпите и пълни с химикали препарати за премахване на петна. С нея лесно и бързо можете да изчистите дрехи и килими, зацапани с кетчуп, мастило и др. Натъркайте, изплакнете с вода и петната са изчезнали! Полезно, нали?

Неприятните пъпки по лицето също могат да бъдат третирани с паста за зъби. Имайте предвид, че някой хора могат да получат алергична реакция (раздразнена кожа), затова предварително си направете тест за чувствителност. Освен това, не използвайте този метод повече от седмица, тъй като той може да доведе до прекомерно изсушаване на кожата.

Надраскахте любимия си компакт диск? Не се тревожете! Сложете паста за зъби върху драскотината и забършете с чиста, мека кърпа.

Пастата за зъби може да възвърне блясъка на любимите ви бижута и сребърни прибори. Върху стара четка за зъби сложете малко от вълшебната смес и натъркайте износените повърхности. За финал, изплакнете обилно с вода и забършете.

Всички имаме поне един чифт любими кожени обувки, с които отказваме да се разделим, но пък ни хваща срам, като погледнем към краката си. Драскотини и пак драскотини! Но добрата новина е, че и те могат да бъдат премахнати с любимата ни паста за зъби. Поставете върху повредената повърхност, разтъркайте с мека кърпа и почистете с влажен парцал. Честито! Вече имате чисто нов чифт обувки!

Пастелните рисунки по стените, сътворени от малчуганите вкъщи, също могат да бъдат почистени с паста за зъби, която трябва да бъде втрита на желаните места с помощта на влажен парцал. Доста по-лесно и икономично, отколкото пребоядисването, нали?

Пастата за зъби е добър вариант и за обезмирисяване на бебешките шишета, които рано или късно започват да миришат на вкиснало мляко. След такова почистване, не забравяйте да се уверите, че сте изплакнали шишенцето с обилно количество вода.

Пастите за зъби (особено тези, съдържащи евкалипт) могат да бъдат използвани за третиране на леки изгаряния (без отворени рани) или ухапвания от насекоми. Охлаждащият ефект се усеща веднага, което, от своя страна, води до успокояване на наранената кожа.

Възможно е, голяма част от плувците и гмуркачите вече да са чували за следващата употреба на пастата за зъби, но за всеки случай, ще я споменем отново. Съдържанието на магическата тубичка може да бъде използвано и за почистване на очила за плуване. С помощта на чиста и мека кърпа натрийте малко паста за зъби, след което изплакнете в вода. Но внимавайте да не търкате много силно, тъй като пастите за зъби съдържат абразивни частици, които могат да увредят очилата ви.

Залепването на плакати с лепило и тиксо уврежда повърхността на стените. Този неприятен ефект може да бъде избегнат, ако следващият път използвате паста за зъби.

Пръстеновидните следи от чаши и водните петна по мебелите също могат да бъдат почистени с паста за зъби и мека кърпа. Само с няколко секунди търкане, постигате забележителни резултати.
 
Анкета
Кое за Вас е по-важно при избора на зъболекар?