Избор на език
БългарскиБългарски  
Search
Кога да заведем детето за пръв път на стоматолог?

Миналата година Американската стоматологична асоциация и Стоматологичната асоциация на Уисконсин започнаха кампания, с която целят да информират родителите за значението на стоматологичните прегледи още в най-ранна възраст, по възможност преди първата годинка на детето.

„Това е перфектното време за провеждане на сравнително лесния, безболезнен и евтин преглед на устната кухина на детето (…)“, обяснява д-р Тимъти Дърч от Стоматологичната асоциация на Уисконсин.

Проучвания показват, че през последното десетилетие страдащите от кариес деца на възраст между 2 и 5 години са се увеличили с 14 процента. Ранният преглед на детските зъби може да предотврати този здравословен проблем. Той може и да помогне на родителите със справянето на ежедневни дейности, като миенето на бебешките зъбки и елиминирането на вредния навик, проявяващ се при много деца, а именно смученето на палец.

Първите зъби обикновено се появяват между 6 и 12 месец на детето. Противно на общите схващания, те са също толкова важни, колкото и постоянните. „Млечните“ зъби участват в развиващия се дъвкателен режим и говор. Освен това, пазят място за постоянните зъби, растящи под венците.Снимка: http://www.classymama.com/
 
Poll
Кое за Вас е по-важно при избора на зъболекар?