Избор на език
БългарскиБългарски  
Search
Хигиена на зъбите
 
80% от бактериите в устата се намират върху зъбите. Миенето на зъбите и почистването им с конец отстранява само част от бактериите в устата. Всъщност много бактерии живеят по повърхността на езика и бузите. Те водят до натрупването на плака, която може да причини кариеси и заболявания на венците. Тези микроорганизми са също и основната причина за лош дъх. За да поддържа човек личната си хигиена, той трябва да почиства езика си в продължение на 10 сек. два пъти дневно. Четката за зъби трябва да се сменя на всеки три месеца. Фази на почистване на устната кухина
1.    Четката трябва да се постави така, че заострените снопчета да са под ъгъл 45° и почистването трябва да започне от венеца към върха на зъба.
2.    Миенето на върховете на задните зъби трябва да става с кръгови движения.
3.    Вътрешните повърхности се почистват с движения нагоре-надолу.
4.    Заострените снопчета на четката за зъби се използват за почистване на дъвкателните повърхности, като миенето става внимателно напред-назад.
5.    Почистването на езика от основата към върха с помощта на приспособлението, помага да се отстранят бактериите и човек да се предпази от лош дъх.
6.    Препоръчително е почистването на зъбите с конец веднъж дневно. Това става като конецът се плъзга внимателно нагоре-надолу в междузъбното пространство, за да се отстранят остатъците от храна и плака.

 
Poll
Кое за Вас е по-важно при избора на зъболекар?